Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčitelská poradna

Milí človíčci,

moc ráda Vám pomáhám s Vaším zdravím. Pokud chcete zodpovědět Váš dotaz, zašlete mi jakýkoli obnos, třeba jen symbolickou korunu. Je totiž důležité, aby energie dávání
a přijímání byly vyrovnané.
                        

                                        Moc a moc Vám děkuji za pochopení,

                                                                                 s láskou Liduše

NAVRCHOLU.cz

číslo účtu: 2300240072/2010 

 

lecitel.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pocení

(Novotný, 10. 1. 2013 9:59)

Dobrý den, mám problémy s pocením. V říjnu jsem měl nachlazení, virózu a neležel jsem stále. Za několik týdnů, kdy jsem se toho nemohl zbavit, jsem navštívil lékaře a ten mi předepsal antibiotika. Dá se říct, že jsem se toho zbavil, ale opakovaně se objevuje silné pocení. Bylo to i v noci, teď je to přes den při zátěži a nemusí být velká, stačí chůze venku delší dobu a mám propocené tričko. Když se doma převleču a jsem v klidu, tak je to relativně v pořádku. Takto jsem si nikdy nepotil a určitě to souvisí s tím nachlazením, virózou, od té doby se to objevuje. Čekám, kdy to přestane, ale opakovaně se to objevuje. Je mi 54 let. Lékaři jsem to říkal, ale tenkrát mi předepsal antibiotika a ptal se, jaké jsou další příznaky a v té době to bylo hlavně to nadměrné pocení. Užíval jsem teď vitamín C v tabletách, PM PROPOLIS, čaje ze šalvěje, dobromysli atp.
Děkuji za odpověď.

Re: pocení

(LiDuše, 10. 1. 2013 10:12)

Dobrý den pane Novotný,
na Váš problém doporučuji očistu ledvin a jater.
Na očistu ledvin se týden stravujte vegetariánksy a pijte 3x denně tento čaj s medem:
20 – 25 g borovicového oleje, 50 g třezalky, 50 g mateřídkoušky, 50 g šalvěje, 50 g meduňky, 50 g rdesna ptačího (Polygonum acivulare). Byliny podrťte tak, aby vypadaly jako hrubý čaj. Sedmý den půl hodiny před jídle si připravte 100 – 150 ml tohoto čaje a přdejte do něj navíc 5 kapek sosnového oleje, rozmíchejte a pijte brčkem, abyste ochránil zuby. Tento čaj pijte dalších 5 dní. Výsledky očisty můžete zaznamenat už po několika dnech, ale očista bude pokračovat ještě měsíc i déle. Můžete mít tmavé olejovité kapky v moči, dokonce může vyjít i písek, máte-li v nich nějaký.
Pro očistu jater si sežeňte vodní extrakt propolisu nebo perga pyl – je to květový pyl, který obsahuje téměř všechny vitamíny, celý komplex stopových prvků i makroelementů, které jsou nutné pro obnovení obranných sil organismu. Perga pyl užívejte 3x denně čajovou lžičku. Jezte pohankovou kaši s rostlinným olejem.

me nemoci

(stanislava andryskova, 15. 12. 2012 17:20)

spatna pater, klouby,vazy-slachy,a jakasi artritida!unava,nervoza nechtenost ziti!vseho bolest!dekuji za odpoved

Re: me nemoci

(Liduše, 27. 12. 2012 11:08)

Dobrý den Stanislavo,
asi bude nejlepší, když se se mnou spojíte telefonicky - 776 355 030
Liduše

afty

(Lukas, 25. 11. 2012 21:37)

Dobrý den,trpím afty několik let.Nic nepomáhá,rozbor krve mám v pořádku,jsem zdráv..poradíte mi?

Re: afty

(LiDuše, 28. 11. 2012 20:43)

Dobrý den Lukáši,
příčinu u Vás vidím v nedostatku vitamínů. Zamyslete se nad svou stravou a upravte si jídelníček. Více o zdravém složení stravy najdete zde: http://www.liduse.cz/clanky/cesta-ke-zdravi/prirodni-prostredky-ke-zdravi.html
Pokud se Vám afty objeví, pomůže Vám kloktání slanou vodou - pozor, někdy to může štípat. Kloktání je ale řešení následků, pokud chcete předejít výskytu aftů, řešte to jídelníčkem.
Liduše

různé stavy

(Bohumila, 22. 11. 2012 13:56)

Dobry den prosím mám takové problemy motání hlavy zavrate bolest ve svalech pocení a také problemy s dechem že musím zhluboka dychat hlavně se mi to stava při jidle nebo pití že se mi sevře krk a nemůžu dychat a občas si připadam taková zmatena co si o tom prosím myslíte?

Re: různé stavy

(LiDuše, 26. 11. 2012 13:51)

Dobrý den Bohumilo,
budu ráda, když mi zavoláte na číslo 776 355 030. Potřebovala bych o Vašem problému vědět podrobněji. Příčin totiž může být více a nechci Vám dát nějaké zavádějící informace.
Děkuji Vám
Liduše

Re: Re: různé stavy

(Bohumila, 26. 11. 2012 22:08)

Děkuji mockrát určitě vám zavolám mějte se krásně.

různé stavy

(Bohumila, 23. 11. 2012 16:44)

Dobry den paní Liduško jsem nar.19.5.1978 v hradci Králové předem moc děkuji za odpověď můj komentář je pod tímto komentářem.

bolesti v kříži

(Jitka, 16. 10. 2012 14:27)

Dobrý den,prosím můžete mi poradit,jak dál?Již 6 měsíců mám bolesti zad v kříži,prodělala jsem vyšetření na ct,kde nic nezjistili,chodila na fyzioterapii,kde jsem se učila cvičit,ale moc to nepomohlo,ted mě posílají do práce,ale tuším,že to tam nezvládnu,pracuji v zemědělství.Lékaři doporučili změnit zaměstnání,já jsem pro,ale také vím,že tenhle krok ještě nemůžu udělat,protože nejsem v pořádku.Už jsem si našla chiropraktika a je to lepší,ale vždycky jen na chvíli.Vím,že si musím srovnat v hlavě spoustu věcí,také na tom pracuji,ale občas dostanu "lekci" a mám pocit,že jsem na začátku.Už nevím,jak dál.Poradíte mi?Děkuji

Re: bolesti v kříži

(LiDuse, 23. 10. 2012 17:37)

Dobrý den, Jitko,
děkuji Vám za důvěru – mrzí mě, že Vás trápí zmíněné potíže. Zároveň z Vašeho psaní cítím, že se snažíte postupovat moudře – hledáte příčinu problémů, snažíte se vidět je v souvislostech.
Je moc dobře, že jste našla alespoň částečnou úlevu v podobě chiropraktické pomoci. Ovšem sama cítíte, že ani tato pomoc k plné úzdravě nevede.
Jako největší „zádrhel“ však vnímám skutečnost, že Vás Vaše okolí dostává do pro Vás velmi nepříznivého tlaku – ať už v souvislosti s požadovaným urychlením Vašeho nástupu do práce nebo ve vztahu k nutné změně zaměstnání.
Nenechte se, Jitko, do ničeho „tlačit“. Dejte na své pocity – máte-li dojem, že je momentálně Váš návrat do práce nad Vaše síly, poslechněte se. Jen Vy sama totiž opravdu nejlépe víte, co je pro Vás dobře. My všichni „zvenku“ můžeme pouze posloužit svým náhledem, ale další kroky a s nimi spojená zodpovědnost jsou výlučně na Vás. Vnitřně jste nasměrovaná ke změně povolání, ale to není záležitost, kterou byste měla řešit „ze dne na den“. Sama uvádíte, že si potřebujete srovnat v hlavě spoustu věcí – a právě to pro Vás může znamenat, že Váš příští krok týkající se Vašeho dalšího pracovního zařazení bude promyšlený a hlavně v maximálním souladu s Vámi, a tudíž i Vaším zdravím.
Přeji Vám dobrou a svobodnou volbu – a s ní spojený brzký návrat zdraví.
Liduše

Re: Re: bolesti v kříži

(Jitka, 30. 10. 2012 14:26)

Dobrý den Liduško!Děkuji vám za odpoved a za radu.Uplně jste odhadla moje pocity.Vím,že vše mám ve svých rukách,ted jen abych se rozhodla správně.Jěště jednou děkuji a přeji hezký den.Jitka

bolesti zad a uzkosti

(lucinka, 24. 9. 2012 21:31)

Dobrý večer,jsem uz natolik zoufalá že nevim kudy kam.....stále chodim po doktorech .Mě trápení začalo bolestmi zad a bolestí na hrudi až se to vystupnovalo do stadia že beru léky na úzkost.......ale ja si sem jistá že je to od zad je mi 30let a jsem z toho úplně nestastna.neustále mě boli na dotyk na hrudi a nemůžu se nadechnout aniž by to nebolelo......a svaly na krku mám ztuhle jako blazen.Myslíte že to mám od zad či to je opravdu úzkost.....

Re: bolesti zad a uzkosti

(LiDuše, 2. 10. 2012 22:17)

Dobrý den Lucinko,
děkuji Vám za Vaši důvěru. Vaše problémy, jak já to vidím, pramení spíše z psychiky, přestože píšete, že si myslíte, že je to od zad. Je třeba, abyste si našla terapeuta a začala pracovat na tom, abyste vyřešila svoji úzkost. Sama mám s léčbou úzkostí velmi dobré zkušenosti. Kombinuji psychoterapii a léčitelstvím - což dost zkracuje dobu terapie. Samo o sobě léčitelství psychické problémy není schopné vyřešit, ale v kombinaci s psychoterapií je to takový velký urychlovač - léčitelské metody působí jako medikace a zároveň, na rozdíl od léků, harmonizují a posilují. Psychické problémy se však bez psychoterapie nedají jen léčitelsky vyléčit. Pokud chcete, kontaktujte mě na telefon 776 355 030, abychom se mohly domluvit na dalším postupu. Nebo si najděte dobrého terapeuta, který se úspěšně věnuje úzkostem. Dejte i na pocit, který ve Vás vyvolá, při prvním setkání - pokud by nebyl dobrý, tak hledejte jinde.
S pozdravem
Liduše

Re: Re: bolesti zad a uzkosti

(lucinka, 11. 10. 2012 20:02)

Dobrý večer Lidusko moc moc dekuji za radu,zítra jdu k nové psychiatricce která dělá i psychoterapii tak pevné doufám v to že mi pomůže.....kdyby ne obrátím se na vás.....jinak bych si rada dopisovala s někým kdo má stejně obtíže;-(budu rada když se někdo ozve na Lucastar1@seznam.cz s pozdravem Luca

Bolesti kolen

(Alena , 3. 10. 2012 21:26)

Dobrý večer, můžete mi prosím poradit, co mohu pro sebe udělat a kde hledat příčinu? Asi 3 měsíce mě někdy bolívá levé koleno, nyní už mě bolívá i pravé koleno. Bolest se stupňuje, pak zase úplně odezní. Děkuji vám za váš čas a přeji hezký večer. Alens G.

Re: Bolesti kolen

(LiDuše, 10. 10. 2012 16:41)

Dobrý den Aleno,
příčinou bolestí kolen může být tzv. revma. V první řadě Vám mohu nabídnout svou pomoc, takže pokud chcete, zavolejte mi na tel. 731 047 550, abychom se domluvily na léčbě.Byla by to v podstatě nejúčinnější léčba.
Pokud si budete chtít pomoci sama, tak mám pro Vás následující rady.
Měla byste dbát na to, abyste neměla nadváhu, jedla zdravou stravu s dostatkem ovoce a zeleniny. Také pravidelné cvičení posiluje svaly a zlepšuje celkový stav kloubů. Je dobré se vyvarovat stresu a vyloučit některé potraviny, které mohou problémy zhoršovat (pšenice a obilí, červené maso, cukr, živočišné tuky, sůl, káva, mléčné výrobky a brambory). Zkuste tyto potraviny vynechat a uvidíte, zda se problém zlepší. Pokud ne, pak se jim vyhýbat nemusíte. Také alkohol je zhoubný. Nejezte vnitřnosti, hlavně játra, luštěniny (především fazole a hrách), protože zvyšují hladinu kyseliny močové v krvi.
Teplo zmírňuje bolest, podporuje prokrvení a uvoňuje ztuhlost. Pokud by se ale k Vašemu problémy přidaly horké a oteklé klouby, pak je vhodnější chlad. Úlevu Vám také přinese obklad z malého ručníku namočený ve studené vodě. Také můžete použít mražený hrášek zabalený do ručníku. Noste teplé oblečení.
Co se týká zmíněněného cvičení, tak necvičte při silné bolesti. Ale při zlepšení stavu cvičte s mírou asi půl hodiny denně, prohřejete tak klouby. Také posilující cviky, protože posílíte kolenní svaly a nebude všechna tíha ležet na kloubech, prokrvíte je a podpoříte tvorbu kolenního mazu.
Jóga je také velmi vhodné cvičení.
Co se týká vhodné stravy - 5x denně zelenina a ovoce (žluté a oranžové, betakaroten, třešně, ananas - pomáhá vstřebávat živiny a podporuje trávení, borůvky - antioxidant), citrusové ovoce (vitamin C), vitamin E (rostlinné oleje, ořechy, semena, žloutky), selen (celá zrna, ryby).
Je možná i aromaterapie - zahřívací schopnost má černý pepř a majoránka - uvolňují svaly a zmírňují bolest.
Připravte si teplou a voňavou koupel: kápněte do vody 2 kapky levandulového oleje. Při opravdu krutých bolestech přidejte ještě 2 kapky oleje z římského heřmánku nebo kajeputový olej.
Připravte si masážní olej: do 10ti lžiček olivového nebo jojobového oleje přidejte po 2 kapkách oleje z jalovcových plodů, černého pepře a římského heřmánku a 5 kapek levandulového oleje. Tímto voňavým olejem si denně potírejte postižené klouby. Pokud vaše obtíže zhoršuje stres, pijte šx denně malý šálek čaje z tymiánu. Nebo 2 - 3 kořeny pampelišky vařte pod pokličkou asi hodinu v litru vody. Pijte 3x denně před jídlem.
Dýchejte pomaleji, protože někdy se kloubní potíže zhoršují při rychlém nebo příliš hlubokém dýchání.
Mějte se hezky
Liduše

Re: Problémy s nervy a krční páteří

(LiDuše, 10. 7. 2012 11:55)

Dobrý den Petro,
abyste se mohla uzdravit, je třeba nejdříve začít s terapiemi ohledně Vašich psychických problémů. Příčina motání hlavy a krční páteře je zase v krční páteři, která ale souvisí s Vašimi psychickými problémy. Takže pokud se Vaše úzkostné stavy zlepší, to další jde ruku v ruce s nimi - určitě bude třeba na krční páteř cvičit a masáže. Jiná cesta než ta, jak jsem Vám ji popsala ke zdraví nevede. Pokud chcete, zavolejte mi na tel. 776 355 030, abych Vám mohla pomoci.
Krásné léto
Liduše

Re: Problémy s nervy a krční páteří

(lucinka, 24. 9. 2012 22:23)

Ahoj Petro jsme na tom stejně.....kdyžtak písní na lucastar1@seznam.cz. Budu rada