Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčitelská poradna

Milí človíčci,

moc ráda Vám pomáhám s Vaším zdravím. Pokud chcete zodpovědět Váš dotaz, zašlete mi jakýkoli obnos, třeba jen symbolickou korunu. Je totiž důležité, aby energie dávání
a přijímání byly vyrovnané.
                        

                                        Moc a moc Vám děkuji za pochopení,

                                                                                 s láskou Liduše

NAVRCHOLU.cz

číslo účtu: 2300240072/2010 

 

lecitel.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fobie

(Radka, 26. 10. 2013 21:20)

Dobrý večer Liduško, chtěla bych se zeptat jestli je možné zbavit se úzkosti a tím pádem fobií.Beru už pár let antidepresiva, ale výsledek není až takový jaky by měl být. Fobie a úzkosti přetrvávají děkuji dat. nar. 2.8.1975

Re: Fobie

(LiDuše, 30. 10. 2013 15:09)

Dobrý den Radko,
antidepresiva jsou jen berlička - pomohou ustát nesnesitelné stavy, znecitlivují vnímání, takže vše je potom snesitelnější. Jenže zrovna tak znecitlivují veškeré vnímání, takže život není "barevný".
Jediná cesta k harmonické psychice je pouze terapie. Dívala jsem se na to, zda Vám mohu pomoci - budu ráda, když mi zavoláte, abych Vám mohla podat bližší informace, popřípadě nasměřovat dále.
Liduše

noční pocení

(Mirka, 21. 10. 2013 11:38)

Dobrý den, paní Liduško. Dovoluji si Vás požádat o radu. Jedná se o mého syna - 22 let. Syn se v noci hodně potí, ráno vstává s propoceným pyžamem a je mokrá i peřina a polštář. V místnosti se netopí, peřina není silná. Tyto problémy mívá i v létě, v podstatě již od dětství. Občas to lehce pomine, občas si toho více všímáme. Syn má také chladné ruce a nohy, potí se na čele. Je hubený, stravuje se běžně, asi 1,5 roku vykonává fyzicky náročnou práci. Mám podezření na oslabení ledvin (dočetla jsem se podle příznaků). Můžete mi prosím mé podezření potvrdit a nebo se jedná o jiný problém? Syn Tomáš 31.7.1991.
velice Vám děkuji...

Re: noční pocení

(Liduše, 24. 10. 2013 13:16)

Dobrý den Mirko,
Nadměrné noční pocení je vždy znamení, že není vše, jak má být. Dojít k příčině nočního pocení u syna takto na dálku je těžké a bojím se, aby nebylo zavádějící. Příčiny mohou být různé – mohou to být stresující stavy či vypjaté emoce. Píšete, že se syn potí od malička – zkuste si uvědomit, v jakém vyrůstal prostředí. Mohlo být rodinné prostředí zdrojem stresů či silných emocí?
Další z příčin může být, jak sama píšete, v tom, že ledviny potřebují posílit. Je ale také možné, že potřebují posílit i játra nebo plíce. Syn by měl tedy posílit i tyto orgány třeba pitím vhodných čajů. Měl by se vyvarovat alkoholu a ostře kořeněných jídel a hodně odpočívat.
Měl by dbát na to, aby usínal zklidněný – může sáhnout třeba k večerní meditaci nebo pár cvikům jógy. Také hluboké dýchání a přemýšlení o pozitivních věcech před spaním je velký pomocník. Úprava jídelníčku je také vhodná – vyvarovat se ostrých jídel, kouření, nepít kávu. Mít v jídelníčku dostatečné množství ovoce a zeleniny. Také dbát na pitný režim.
Doporučuji vyzkoušet pití šalvějového čaje – polévkovou lžívi listů zalít O,25 l vyřící vody, 15 minut louhovat a před spaním pít vlahý.
Liduše

dotaz

(Květa, 10. 9. 2013 10:57)

Dobrý den,
můžete mi prosím poradit?
Mám dědičně zvýšený cholesterol, (nyní 7,07), ráda bych před užíváním léků na "doživotí" zkusila nějaký přírodní preparát. Vím že mohu vybírat mezi Cordyceps, hlívou, Aloe, Ostrpestřcem, Yuccou, lecitinem, LKVB6....
Ale jak mám poznat který je nejúčinější? A přitom nezatíží mé tělo jinak, nebo něčím jiným?
Předem moc děküji za odpověď.

Re: dotaz

(LiDuše, 21. 9. 2013 10:07)

Dobrý den Květo,
na snížení cholesterolu je pro Vás nejvhodnější Ostropestřec.
Pohodový víkend
Liduše

Bolest za uchem

(Petr M, 9. 9. 2013 21:13)

Dobrý den,chci se zeptat už nějakou dobu mě bolí za ušima více za pravým uchem uplně nahoře. Vlastně mě to nebolí stále a když si tam sáhnu a krouživým pohybem přejedu po kužičce a hlavně po výstupcích na lebce,tak to šíleně bolí a je to taková nezdravá bolest, která se rozlévá do celého těla, je to až paralizující, ale mám tendence to pořád dělat protože to vnímám jako akupresurní bod jen nevím jakého orgánu se to může týkat. Děkuji za odp. s pozdravem

Re: Bolest za uchem

(Liduše, 19. 9. 2013 11:19)

Dobrý den Petře,
chcete po mě radu nebo chcete vědět, jakého akupresurního bodu se týká to místo za uchem?

uzliny

(Anička, 8. 9. 2013 22:39)

Dobrý večer Liduško,po přiotrávení v zaměstnáníjsem měla poleptanou pusu a hltan,po tom se mně udělaly pod čelistí uzliny,které nejsou zhoubné,ale zavazí mně tam při otáčení hlavy,lékaři si s tím zatím nevědí rady,dají se v mém případě něčím vyléčit?Dat. nar.23.1.1956.Mnohokrát děkuji za Vaši odpověď.

Dotaz na regresi

(Pepa, 24. 7. 2013 0:30)

Dobrý den, četl jsem že děláte regresi tak bych se chtěl zeptat. Četl jsem teorii jak regrese funguje, myslím, že jsem celkem dobře pochopil, jak můžou vznikat třeba fóbie. Řekněme zjednodušeně - když někoho kousne jedovatý pavouk a člověk na to zemře, tak v dalším životě bude mít nejspíš fóbii z pavouků. Nebo když bude někdo pohřbený za živa, tak bude mít v dalším životě klaustrofobii. Chápu to dobře?
Prý se touhle terapií dají léčit i sexuální úchylky. Když o tom přemýšlím, tak si ale nedovedu představit takový podnět nebo zážitek ve stavu zúženého vědomí, který by mohl vyvolat změnu sexuální orientace. Když fóbie způsobí nějáký nepříjemný zážitek ve zúženém vědomí, tak sexuální úchylky, nebo fílie, by musel způsobit nějáký příjemný zážitek ve zúženém vědomí? Takový zážitek si nedovedu moc dobře představit. Podařilo se Vám při terapiích někdy zjistit, co bývá příčinou sexuálních úchylek? Díky za rady Pepa

Re: Dotaz na regresi

(LiDuše, 30. 7. 2013 16:46)

Dobrý den,
určitě chápete dobře, kde může vzniknout příčina problémů (klastrofobie,...), o nichž jste se zmiňoval.
Se sexuálními úchylkami nemám zkušenosti. Navíc sexuální orientaci, jedná-li se o homosexualitu, nepovažuji za úchylku.
Liduše

Re: Dotaz na regresi

(LiDuše, 2. 9. 2013 20:01)

Dobrý den Mirko,
Vaše přibraná kila určitě souvisí jak se změnou zaměstnání, tak s Vašimi problémy v partnerství.
Chybou bylo, že jste začala problém s váhou řešit dietami - určitě jste slyšela o jojo efektu a ten platí úplně pro každého.
Doporučuji Vám vytrvat v pohybu - tím vyrovnáte energii, kterou jste začala vydávat méně v souvislosti s Vámi zmiňovanou změnou zaměstnání. To, že hned ze začátku cvičení nepociťujete žádný efekt při vážení se, je pochopitelné. Svaly váží více než tuk a tak se někdy naopak děje, že člověk může při začátcích cvičení i kilo nebo dvě přibrat, než se dostaví snižování váhy.
Také je třeba, abyste v žádném případě nedržela žádné diety. Přestaňte si říkat, že jste tlustá - působí to jako sugesce a potom není šance na změnu. Vyměňte tuto větu za: Hubnu ve zdraví.
Měla byste si vnitřně urovnat Váš postoj k případným problémům v partnerství, neboť i naše stresy můžou mít také za následek to, že se před nimi "obalujeme", abychom byli více chránění.
Pokud máte cholesterol jenom trochu zvýšený, také ho neřešte. Dělám ve zdravotnictví a vím, že hranice mezních hodnot cholesterolu v normě byly posunuty tak, aby se dosáhlo toho, že více lidí nebude mít cholesterol normální a mohly se prodávat různé přípravky na úpravu cholesterolu.
Pokud byste měla ještě nějaké otázky, zavolejte mi prosím na 776 355 030.
Liduše

nadváha

(Mirka, 28. 8. 2013 16:21)

Dobrý den, paní Liduško. Ráda bych se s Vámi poradila ohledně mé nadváhy. Během posledních 2,5 let jsem přibrala 10kg. Změnila jsem zaměstnání, více sedím. Kromě toho jsem během té doby prožívala stresy (partnerský vztah). Zkoušela jsem občas nějakou dietu, ale tu jsem vydržela jen krátce. Nyní jsem si domů koupila eliptický trenažer (cvičí na něm i můj syn). Se zvýšeným pohybem spíše začínám, ale zatím nevidím vůbec žádný efekt. Mám pocit, že se mě kila urputně drží. Poradíte prosím, jak zhubnout?
Stravuji se běžně, nepřejídám se, sladkosti sem tam něco maličkého (musli tyčinku...). Mám zvýšený cholesterol (bez léků) a léčím se s vyšším tlakem. Velice Vám děkuji.
Miroslava 1.5.1965

krční čakra

(Hanka, 23. 7. 2013 20:35)

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jak nejlépe odblokovat krční čakru.děkuji za odpověd.

Re: krční čakra

(LiDuše, 30. 7. 2013 16:43)

Dobrý den,

zablokovaná krční čakra může být jen důsledek své příčiny. Napište mi prosím o Vašem problému více.

Liduše

pomoc

(Radka, 30. 6. 2013 16:44)

Hezkou neděli,
mohla bych Vás požádat o radu, před 3 týdny mě začaly bolet ruce a levá nohy dole. Mám docela silné prášky a ve čtvrtek 28.6. jsem byla na neurologii a také ve čtvrtek (28.6) ráno jsem se probudila celá zablokovaná s bolestmi hlavy až jsem s toho zvracela – tak mě paní doktorka na neurologii poslala i na magnetickou rezonanci (mozek a páteř – 23.7. ) a ještě k doktorce na fyzioterapii (17.7.) – pak prospala celý den. Na rengenu mě zjistili, že mám nárůstky na krční páteři - krční žebra. Stále mě bolí ruce a více méně celý člověk.
mohu Vás poprosit o radu, mám docela strach, aby to nebylo nic vážného.

Moc děkuji Radka ( nar.20.7.1970 - mohu poprosit neuvádět data - moc děkuji )

Re: pomoc

(LiDuše, 11. 7. 2013 20:39)

Dobrý den Radko,
příčivou Vašich bolestí jsou opravdu výrůstky na páteři - ovšem tyto výrůstky jsou jen důsledkem, jehož příčina leží kdesi hlouběji.
K tomu, abych Vám mohla zopodvědně odpovědět, bych od Vás potřebovala více informací. Budu ráda, když mi zavoláte na telefon 776 355 030.
S pozdravem
Liduše

čakry

(Alena, 17. 6. 2013 13:40)

Dobrý deň
Prosím Vás napíšte mi, ako postupovať. Mám problémy s hlasivkami,chrapot, zhrubnutý hlas a neviem to vyliečiť. Vraj mam zablokovanú hrdelnú čakru? Čo s tým ? Ako to vlastne je a čo môžem urobiť pre zlepšenie svojho zdravia.
dakujem alena

Re: čakry

(LiDuše, 19. 6. 2013 9:56)

Dobrý den, Aleno,

Váš dotaz v podobě, v jaké jste jej položila, je příliš stručný na to, abych se mohla ve Vámi uvedených obtížích zorientovat. Popsala jste je příliš stručně, bez data narození, bez uvedení postupů, které jste případně vyzkoušela, a bez zasazení do kontextu Vašeho života.

Jedno doporučení se však na základě výše uvedeného pro Vás nabízí: Věnovat pozornost tomuto problému v celé jeho celistvosti a zároveň s vyšším nasazením energie.

Jakákoliv snaha o zlepšení zdraví je totiž bezpodmínečně spjata s plnou pozorností k potížím zaměřené.

Ať se Vám v tomto smyslu daří lépe než dosud.

Liduše

nespavost, zhoršení rodinných vztahů, pocit zbytečnosti, únova

(Věra Pokorná, 26. 5. 2013 14:18)

Dobrý den, všechny moje problémy jsou vlasntě napsány v nadpisu. Je mi 52,5, po menopauze jsem ztloustla, mám problémy se zády, migrénami. To navíc. Nejhorší je ta nespavost. Už cca 18 let jím prášky na spaní, nyní večer 1x Xanax, 1x prothazin, 1x Dormicum, 1x Zolpidem a 1x questanax 200mg. V noci mám v krabičce nachystány v zásobníků 4x půlku Xanaxu a 4 x půlku Zolpidemu. Spát chodím nejpozději ve 22:00, vstávám v 5:15. Večer obvykle u rádia usnu bez problému, ale přes všechny ty prášky se v noci minimálně 2-4x budím, takže si musím "zobnout" ty půlky z krabičky a většinou pak znovu usnu.
2x v životě jsem měla epileptický záchvat - poprvé v roce 2007, kdy jsem byla na kontrole po zákroku ramene, kde se mi udělaly srůsty a já s ním nemohla hýbat. Při tomto záchvatu jsem ale byla O.K., byla se mnou kamarádka, bylo to v Mladé Boleslavi. Pak jsem začala cítit, že na mě jde migréna (trpím na ně odmala) a měla jsem od paní doktorky nový prášek- byly to jen dvě tablety v balení, tak jsem si jednu vzala. V polovině cesty domů jsem si naposledy pamatovala, že si sundávám clonu proti sluníčku a pak jsem kamarádce spadla do klína. Ona naštěstí pohotově zabrzdila ruční brzdou a spolu s řidičem náklaďáku mě naložili na zadní sedadlo a ona mě odvezla domů. K lékaři jsem šla až druhý den a tam jsme s paní doktorkou vyčetly, že epileptický záchvat může být jednou z kontraindikací tohoto léku. Podruhé se mi to stalo vloni, kdy jsem byla psychicky naprosto na dně, protože moje 88 letá matka si zlomila nohu ve stehni, takže byla na LDN, pak nám tam dali také manželovu maminku a mě do toho chytly ledviny, takže jsem v nemocnici skončila také. Chod LDN byl hrozný, denně jsem tam narazila na nějaký šlendrián, takže jsem to pořád řešila, abych maminku dostala domů - tedy do domova důchoců. U tchýně jsme měli požádáno. A když jsem s primářem vyhádala, že maminku přeloží zpět, tak asi týden na to jsem měla záchvat v koupelně, když jsem lezla z vany. Manžel mě naštěstí slyšel. Asi před rokem už jsme s mým neurologem prášky vysadili, protože i EEG bylo vždy v pořádku, teď mi to nasadil znovu s tím, že už je budu muset jíst do smrti.
Ale hlavně mě zajímá ten spánek - zkoušela jsem bylinky, čaje, mléko s medem, čínskou léčitelku.....spím jen po prášcích. Děkuji Vám za odpověď a na Vaše konto pošlu peníze.