Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víra uzdravuje

11. 6. 2008

Přemýšlela jsem, jaký příběh uvést jako první, a rozhodla jsem se pro ten svůj. Sice není o tom, jak jsem vyléčila sama sebe, ale zcela jistě je o začátku mé léčitelské cesty.

ObrazekPřed mnoha lety (mé dnes dospělé děti ještě ani nechodily do školy) jsem náhle vážně onemocněla. Už pár týdnů mi podezřele rostlo břicho a já si myslela, že prostě tloustnu (i když mi tato myšlenka nešla do hlavy - vždycky jsem totiž byla štíhlá). Jednoho dne jsem dostala horečku a v noci jsem se začala kroutit v hrozných bolestech. Křeče v břiše byly nesnesitelné.

Ráno jsem se vydala na gynekologii. Doktorka mě okamžitě poslala do nemocnice. Tam mi udělali všechna možná vyšetření a zjistili, že mám cystu nebo nádor o velikosti pingpongového míčku.

Bolesti nepolevovaly a víkend v nemocnici proběhl ve znamení nesnesitelného fyzického utrpení.

Pondělní vyšetření přineslo děsivé zjištění: Byl to nádor, a dokonce povyrostl - už byl velký jako tenisák.

Nasadili mi kapačky. A mě v té chvíli zajímalo jediné: Kdy mě přejdou ty strašné bolesti.

Řekli mi, že v pátek. Bylo sice teprve pondělí, ale já se s nadějí upnula k pátku, ke dni, který mi měl přinést slibovanou a vytouženou úlevu.

Po třech dnech nespaní a svíjení se v křečích jsem dokonce usnula. Ale spánek netrval dlouho, protože zhruba za čtvrt hodiny mě vzbudil další nápor šílených bolestí. A takhle to šlo dokola - chvilkové usnutí z naprostého vyčerpání vystřídal neslábnoucí
a nesnesitelný bolestný útok.

Při návštěvě mého manžela jsem nechtěně zaslechla jeho rozhovor s lékařem, ve kterém mu sdělil, že můj stav je velmi vážný. Zhubla jsem za ten týden skoro patnáct kilo, takže jsem vážila něco málo přes čtyřicet.

Nadešel vytoužený pátek - a mé bolesti opravdu ustoupily.

Nemocniční personál se divil. A já se divila, že se diví.

Až jedna sestřička mi prozradila, že je to neuvěřitelné, neboť to, že mi bolesti ustoupí, si vymysleli, aby mě alespoň trochu uklidnili a dali mi nějakou (byť falešnou) naději na lepší časy.

Bolesti sice ustoupily, ale nádor ne, takže se začalo hovořit o operaci. Byla jsem tomu přístupná do té doby, než jsem se dozvěděla, že by mi měli odstranit dělohu a vaječníky. Sice by mi to snad zachránilo život, ale zároveň jsem se bála, aby mi jej to také nezkrátilo.Uvažovala jsem v tom duchu, že mé tělo by vlastně začalo touto operací rychleji stárnout, a tím pádem by i dříve přišla smrt. Chtěla jsem odejít na revers a začít hledat jiný způsob řešení. Nechtěli mě pustit, ale když jsem jim řekla, že stejně půjdu, tak nakonec ustoupili. Dali mi podepsat sáhodlouhou zprávu, ve které stálo, že pokud
z nemocnice odejdu, jsem v bezprostředním ohrožení života.

Následovalo moje běhání po nejrůznějších zdravotnických zařízeních. V každém jsem se dozvěděla totéž - není jiné řešení než operace. A všude jsem se musela bránit okamžité hospitalizaci.

Mé bolesti zase postupně sílily. Vyšetření v poslední nemocnici ukázalo, že se nádor rapidně zvětšuje - už byl velký dvanáct krát šestnáct centimetrů. A to uplynuly ani ne dva týdny od mého propuštění!

Tehdy jsem udělala poslední zoufalý krok. Rozhodla jsem se, že než podstoupím operaci, zkusím ještě poslední možnost - léčitele.

Moje máma mi dala kontakt na dnes již známého astrologa pana Havelku. Vydala jsem
k němu. "Přečetl" si mě rukama, aniž by se mě dotkl. Dal mi nějaké bylinky s tím, že mám vypít 3x denně půl litru odvaru a za měsíc jít na kontrolu na gynekologii. (Ještě mi předpověděl do budoucna problémy s koleny a žaludkem - teď jsem čerstvě po operaci obou kolen. Jeho patnáct let stará předpověď se tedy naplnila).

Užívala jsem vzorně ty bylinky. Nevím, jak se jmenovaly, ale byly hořčí než pelyněk.
Z jejich hořkosti mě až braly křeče v ústech. Říkala jsem si, že jestli mi tohle nezabere, tak už nic.

Po měsíci jsem šla na gynekologii a na vyšetření a - světe, div se: Nádor se zmenšil, už byl zase jako pingpongový míček. Doktoři jen kroutili hlavami a nechápali. A já věděla své...

ObrazekPan Havelka mi tenkrát moc pomohl.

Já jsem si ale po čase uvědomila, že to byla i moje víra
v úzdravu, která se na tom zázraku podílela. Opravdu jsem v uzdravení tehdy moc věřila. Věděla jsem, že jediná možnost, jak zůstat se svými dětmi, starat se o ně a vidět je vyrůstat, je se uzdravit a tedy přežít.

Když jsem si uvědomila sílu víry, začala jsem se paradoxně
i trochu bát. Bála jsem se toho, že kdyby se zase někdy něco "semlelo" s mým zdravím, že už mi třeba nepomůže ani pan Havelka, protože už možná nebudu schopna tak silné víry :o)

A takhle nějak začala moje léčitelská dráha. Přemýšlením o víře a o tom, co všechno je možné. Jak je vlastně psychika silná a co lze mentálně zvládnout.

 

 

 

                                                                                      S láskou Lída