Jdi na obsah Jdi na menu
 


Univerzální indukce

24. 5. 2008

Najděte si pohodlné místo, kde nebudete rušeni, zatemněte okna a vypněte všechny telefony. Pusťte si uklidňující relaxační hudbu podle vlastního výběru. Sedněte si nebo lehněte tam, kde budete cítit teplo, útulno a pohodlí a kde si budete připadat v bezpečí
a pod ochranou. Chvilku vyčkejte, než se zcela uklidníte.

 Obrazek

Zhluboka se nadechněte a uvolněte se. Víčka nechte volně klesnout. Všechny starosti
a veškerý stres nechte odplynout. Uvědomte si, že právě teď nikam a nic nemusíte. Uvolněte se a vychutnávejte si tento stav. Dlouze a zhluboka se nadechněte a soustřeďte se na to, jak vzduch roztahuje a vyživuje vaše plíce. Při výdechu ze sebe vypusťte veškerý stres a napětí. S každým nádechem cítíte, jak vám do plic vstupuje čistá, jasná energie, která se vám rozlévá do celého těla.

S každým výdechem vnímáte, jak odcházejí veškeré toxiny, nepohoda i bolesti. Uvolněte svou mysl. Vaše svaly povolují a splývají s místem, na němž sedíte nebo ležíte. Země, podlaha, křeslo, gauč nebo postel jsou vám oporou i mazlivou náručí. S každým nádechem a výdechem se vaše tělo stále výrazněji uvolňuje. Jste v naprostém klidu. Nechte veškeré myšlenky volně plynout. Pouze si je uvědomte a pak je nechte odletět vysoko k obloze jako balonky. Vaše mysl se uvolňuje a z mozku se stává mlčící nezávislý pozorovatel.

Jak se dále uvolňujete, zaplavuje celé vaše tělo lehký, konejšivý pocit relaxace, který
v pravidelných intervalech sílí a opět opadá jako mírný příboj. Uvolněte se a vnímejte, jak rytmus relaxace přichází a odchází, přichází a odchází, přichází a odchází, přichází
a odchází... Teplo, pohoda, relaxace. Teplo, pohoda, relaxace. S dalším uvolňováním na tomto pokojném, útulnénm místě, cítíte, jak rytmus relaxace přichází a odchází, přichází a odchází, a povolujete svaly prstů na nohou, nártů i kotníků. Vnímejte, jak se prodlužují a natahují, uvolňují a ochabují. Uvolněte a povolte svalstvo holení a lýtek, kolen, stehen a celých nohou. Vnímejte, jak se svaly prodlužují a natahují, uvolňují a ochabují.
S dalším uvolňováním povolte svalstvo pánve, hýždí, břicha a spodní části zad. Všechny svaly trupu se prodlužují a natahují, uvolňují a ochabují. Zbluboka se nadechněte
a vnímejte, jak vzduch plní plíce a postupuje až do nejspodnějších partií plic, kde stlačuje břicho směrem dolů. Při výdechu zatáhněte břicho, abyste z plic vytlačili veškerý vzduch. Vnímejte, jak vám vzduch prochází nosem a ústy. Vnímejte energii životní síly dechu, která ve vás s každým dalším hlubokým nádechem a stejně hlubokým výdechem proudí. Pokračujte v relaxaci a uvolňujte svalstvo ramen, paží, loktů, předloktí, rukou a prstů. Vnímejte, jak se svaly prodlužují a natahují, uvolňují a ochabují.

S dalším uvolňováním povolte svalstvo krku, hrdla, obličeje, zátylku i temene hlavy. Vnímejte, jak se tyto svaly prodlužují a natahují, uvolňují a ochabují. Zbluboka
a důkladně se nadechněte a naplňte si vzduchem plíce. Při volném výdechu cítíte, že je celé vaše tělo plně uvolněné, ochablé a relaxované... ochablé a relaxované. S pokračující relaxací jsou volné a ochablé svaly celého těla. Cítíte, jak každý sval, buňka i orgán vašeho těla povoluje, ochabuje a uvolňuje se, povoluje, ochabuje a uvolňuje se. Povolte každé svalové vlákno i každý nerv. Plně uvolňujte tělo, plně uvolňujte mysl. Jste uvolnění a relaxovaní, uvolnění a relaxovaní. Pokračujte v relaxaci, jste na pohodlném a útulném nístě, které na vás působí konejšivým a uklidňujícím dojmem, a relaxace se prohlubuje. Vstupujete do změněného stavu vědomí. V duchu pomalu počítejte od 1 do 21
a s každým odpočítaným číslem se stále hlouběji a hlouběji ponořujte do stavu totálního uvolnění. Víte, že až dosáhnete čísla 21, budete úplně klidní a uvolnění. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21. Jste plně, totálně uvolnění.

S pokračující relaxací se nechte unášet hlubokým vnitřním klidem. Zůstaňte klidní
a nechte mírumilovnou vyrovnanost hluboko v sobě rozpouštět poslední zbytky napětí.

Zhluboka a důkladně se nadechněte a naplňte si vzduchem plíce. Při volném výdechu cítíte, že celé vaše tělo je plně uvolněné, ochablé a relaxované..., ochablé a relaxované.
S pokračující relaxací jsou volné a ochablé svaly celého těla. Cítíte, jak každý sval, buňka
i orgán vašeho těla povoluje, ochabuje a uvolňuje se, povoluje, ochabuje a uvolňuje se. Povolte každé svalové vlákno i každý nerv. Plně uvolňujte tělo, plně uvolňujte mysl. Jste uvolnění a relaxovaní, uvolnění a relaxovaní.

Zůstaňte relaxovaní a klidní tak dlouho, jak to dokážete nebo jak dlouho budete mít čas, a až budete připraveni k návratu, odpočítejte od 21 do 1, pomalu otevřete oči a dopřejte si čas na posun vědomí. Buďte k sobě mírní, zbluboka se nadechněte a všímejte si, jak se cítíte. Dejste si s návratem k plněmu běžnému vědomí načas. Dopřejte si chvíli na to, abyste všemi smysly, myšlenkami a emocemi vnímali, jak se cítíte. S těmito pocity nemusíte nic dělat, stačí je pouze cítit. Vnímejte, co zůstává stejné i co se změnilo. Své myšlenky a pocity si zapište do deníku a vyjadřujte se přitom tak důkladně a otevřeně, jak je to jen možné.

(Colleen Deatsmanová: Energie pro život)