Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reiki

2. 4. 2009

Dvě slova: rei - vesmírná ki - energie

Je to vlastně vesmírná univerzální energie, která se nachází všude kolem nás. Práce
s touto energií v nás probouzí lásku ke všem bytostem a všemu, co nás obklopuje. Pomocí Reiki se můžeme vyrovnat s fyzickými i emocionálními problémy a dojít k poznání
a pochopení smyslu našeho života. Člověk se otevře svými energetickými kanály této energii. Dochází k pročištění bloků v těchto kanálech a zvýší se životní energie pro léčení.

Přikládání rukou na lidské nebo zvířecí tělo za účelem uvolnění bolesti je tak staré jako instinkt. První věc, kterou většina lidí udělá, když ucítí bolest, je, že si na postižené místo přiloží ruce. Když malé dítě upadne a odře si koleno, chce, aby mu je matka pohladila (nebo políbila), čímž se mu uleví. Matčin instinkt, když má dítě horečku nebo nějakou nemoc, ji nabádá, aby přiložila ruce na čelo dítěte. Lidský dotek přináší teplo, vyrovnanost a léčení. Přináší také péči a lásku. Když zvíře cítí bolest, první instinkt psa nebo kočky je, že si postiženou oblast začne lízat - ze stejného důvodu, z jakého člověk přikládá ruce. Zvířecí matka také olizuje svá rozrušená mláďata. Tento jednoduchý čin je základem všech léčitelských technik.

Na seminářích začínám informacemi o léčitelství, samoléčebných schopnostech v každém z nás, o tom, co můžeme prožívat při léčení, a pak už přistupujeme k samotným technikám.

 

                                                                                                              Liduše