Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomáhejte svému tělu

10. 7. 2009

Možná to vypadá bláznivě, ale nemálo můžete prospět sami sobě a svým neduhům tak, že se svými postiženými částmi těla budete zacházet jako ze samostatnými bytostmi. Svoje poranění či nemocné části těla prostě hlaďte tak, jako byste hladili malé dítě. V rámci možností si provádějte automasáž. Povídejte si se svou nemocnou částí těla jako s rovnocenným partnerem, jako s člověkem, kterého máte rádi. Možná kroutíte hlavou a klepete si na čelo. Klidně kruťte hlavou a klepejte si na čelo, ale zkuste to! Potom už jen možná budete kroutit hlavou, ale určitě si nebudete klepat na čelo. Výsledky tohoto konání, pokud nebylo prováděno s ironií, ale opravdově a s láskou, vám totiž klepání na čelo vyvrátí.

Jak je možné, že tak jednoduše můžete ovlivnit svoje uzdravení? Princip je to úplně prostý! Hodně často se totiž na svoje nemoci zlobíme - máme vztek na svoji bolavou hlavu, zlobíme se na svou neschopnost, nadáváme své nešikovnosti, nebo prostě svůj problém jen ignorujeme. Tím vším vysíláme negativní energii, která zpomaluje a někdy dokonce znemožňuje úplné uzdravení. Nedělejme to a pojďme raději totéž  úsilí věnovat tomu, abychom místo negativní energie vysílali energii pozitivní, láskyplnou, a tudíž léčivou. Urychlíme tím proces hojení či uzdravování.

ObrazekNikdy jsem netrpěla na nějaké plísně. Jednou se ale mi objevila plíseň na noze mezi malíčkem a prsteníčkem. Nic nepomáhalo k zahojení - ani lékař, ani moje pokusy s různými zaručeně protiplísňovými mastmi z lékáren. Pak jsem zkusila obyčejný česnek a plíseň se během pár dní vytratila. Jenže po čase se mi zase na tomtéž místě objevila znovu. Protože se nerozšiřovala, tak jsem své pokusy o vyléčení vzdala. Po nějakém čase jsem se rozhodla (s plísní to nesouviselo)
o svoje chodidla lépe starat. Dopřávala jsem jim jednou týdně koupel s masáží, osvěžující mýdlo, po osušení jsem je mazala kafrovým krémem. Nejenže jsem se cítila lépe a pociťovala jsem, jak to mým nohám dělá dobře, ale ještě navíc jsem měla radost, že je jim dobře. Už po druhé takové koupeli jsem si všimla, že moje plíseň zmizela a již nikdy se od té doby neobjevila. A uvědomila jsem si, jak málo stačilo - v rámci normální hygieny jsem jim dopřála něco navíc, láskyplnou péči jen pro ně - moje nohy! Ona by už zabrala asi i předchozí jakákoli léčba, kdybych ji neprováděla jen mechanicky
a "z musu", ale přidala k ní i trochu lásky!

A tak vás prosím za všechny části vašeho těla, které to potřebují - dopřejte jim péči, jakou si žádají, a ony vám za to poděkují tím nejlepším poděkováním, jakého jsou schopny - zdravím a možností naplno sloužit.