Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deprese a nutnost psychoterapie

4. 10. 2016

Medikamenty jistě pomáhají depresi zvládnout, ale k úplnému uzdravení samy o sobě nevedou. Průvodní příznaky deprese jsou pouze pod nimi schované - léky jen depresi přikrývají. Zamedikovaný pacient se může cítit lépe, ale pokud dojde k vysazení léků, ve většině případů se za nějakou dobu deprese navrací zpátky.

K harmonii a zdraví vede kvalitní psychoterapie.

Mám bohaté zkušenosti s lidmi, kteří za mnou přišli s depresí. S klientem v depresi vždy pracuji pomocí psychoterapie, kterou kombinuji s alternativními metodami jako je reiki, hlubinná abreaktivní terapie, mentální chirurgie atd. Např. mentální chirurgii lze velmi dobře využít místo léků, protože projevy deprese zmírňuje či je dokonce umí odstranit. Reiki zase používám jako ošetření po mentální chirurgii - zároveň se tím ladí energetický systém klienta. Alternativa je tedy první pomoc pro posílení klienta pro psychoterapii, která poté následuje. V počáteční fázi klienta učím zacházet s depresivními ataky, v další fázi hledáme a mapujeme kořeny deprese. Poté spolu s klientem vstupuji do fáze transformační, kdy léčíme příčiny a měníme klientův přístup k sobě a svému životu.

Kombinace psychoterapie s alternativními metodami je velmi efektivní způsob práce. Urychluje totiž celkový průběh práce na zdraví a tím i zkracuje dobu na sobě. Zároveň mám zkušenost, že žádná z alternativních metoda sama o sobě nevede k trvalé úzdravě, pokud zároveň s tím klient nevnese klient změny do svého prožívání a života.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář