Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bachovy květové esence

„Tento systém léčení je tím nejdokonalejším, jaký kdy byl lidstvu v jeho živoucí paměti "

Dr.Edward Bach, Dvanáct léčitelů

bachovky.jpg

Člověk díky nim zvládá rozmanité negativní pocity, harmobnizuje mysl a tím nastartuje organismus k přirozené obranyschopnosti.

Květové esence uvolňují bloky, které zabraňují proudit životní enegii a ta může znovu začít proudit.

Člověk se tak opět může bránit vlivům, které přichází z vnějšku a škodí, protože se zpracovávají problémy, starosti, strachy a bolesti v minulosti, které člověka zasáhly nebo jejichž byl sám příčinou. Člověk potom lépe čelí škodlivým vlivům, je otevřenější, a získává tak na vše celistvější pohled. Bachovy květové esence jsou nápomocný prostředek k vyrovnání se s tím, co tyto symptomy způsobily, určiotě nezmizíkují duševní a somatické příznaky.  

Doktor Bach měl velmi silné přesvědčení, že každý jedinec je ve svém životě k něčemu předurčen – má svůj úkol, pro který se narodil. Člověk sám si přitahuje těžké životní situace, psychické nebo tělesné onemocnění, jestliže se míjí se svým vnitřním nebo vnějším úkolem (životním smyslem). Achovy květové esence jsou jedinečným zdrojem, který pomáhá harmonickému životu, kdy člověk je schopen vnímat svoje Já, navíc jsou čisté, neškodlivé a bez vedlejších účinků. Bachova květová terapie podporuje pozitivní potenciál, nepotírá to záporné, co je v člověku. Jedinec užívající Bachovy květové esence přijímá tzv. vyšší „uspořádání“ rostlin, tj. vysoké kmitání neboli vibraci divoce rostoucích rostlin, které užívá. Tím člověk podporuje zdraví, překonává výzvy a problémy svého života, a v neposlední řadě se dostává do harmonického stavu.